БЗС - РАЙОННА КОЛЕГИЯ БУРГАС

Switch to desktop Register Login

Застрахователната полица „Професионална отговорност”

Уважаеми колеги,
          На 16.07.2017 год.изтича застрахователната полица „Професионална отговорност”, която РК на БЗС гр.Бургас прави на членовете на колегията от създаването и тъй като всички ЛДМ практикуващи на територията на Р.България трябва да имат такава застраховка според Закона за Здравето.
         След промяната на Кодекса за застраховане  в сила от 01.01.2016 година е вдигната много застрахователната премия /сумата, която се плаща от ЛДМ от 7.50 лв.-става от 250.00лв-до 500.00 лв. за покритие на щети от 500 000.00лв-2 000 000.00лв.
         До сега застрахователната премия за всеки член на РК –гр.Бургас не беше проблем да се заплаща от членския внос . Това означава, че след прекратяване на действащата ни полица- всички ЛДМ практикуват
без задължителната застраховка „Професионална отговорност”.
      БЗС на централно ниво в момента води преговори да се промени изискването за лимит на отговорност на  лекарите по дентална медицина , което в момента е равно на изискването за големи болници. Ние  ще Ви уведомим в най-кратък срок ,ако има промяна на обстоятелствата.
         Предложението на УС на РК на БЗС гр.Бургас след преговори със Застрахователно дружество „Армеец” е за застрахователна премия от 193.00 лв. на човек, ако се застрахова цялата колегия , за което е необходимо съгласието на всеки един от Вас да се включи със собствени средства/193.00лв/.След като имаме съгласието на цялата колегия ще Ви уведомим за начина по който ще се превеждат сумите.
     Колеги, моля  въпросите, които възникват по този казус да бъдат задавани само в писмен вид на  Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да Ви се отговори коректно.

Д-Р София Буджева  - Председател на РК на БЗС